Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog een extra jaar subsidie op scholing tso’ers

Nog een extra jaar subsidie op scholing tso'ers

De subsidieregeling voor scholing van medewerkers in de tussenschoolse opvang is met een jaar verlengd. De regeling die al sinds 2007 loopt, zou eigenlijk vanaf volgend jaar worden bezien, maar vanwege de demissionaire status van het kabinet besloot minister André Rouvoet om de regeling met een jaar te verlengen.

Nieuwe aanvragen
Vanaf 5 september kunnen scholen nieuwe subsidie-aanvragen indienen voor schooljaar 2010-2011. Te vroeg ingediende aanvragen worden niet in behandeling genomen. In 2007 werd de regeling in het leven geroepen vanwege het belang van een goede tussenschoolse opvang. Er werden specifieke middelen beschikbaar gesteld voor de scholing van overblijfkrachten om de kwaliteit van de tussenschoolse opvang te verbeteren.

Kleine wijzigingen
Er is wel een aantal kleine accenten in de wet veranderd. Zo is het begrip ‘staatssecretaris’ vervangen voor ‘minister’ en is er sprake van een lichte vermindering van de administratieve lasten omdat de subsidie-aanvraag nu ook via een digitaal formulier kan worden gedaan. Dit kan op de site cfi.nl >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.