Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe website arbeidsmarktinformatie Zorg en Welzijn

De website van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) is vernieuwd. Op de website kun je als kinderopvangprofessional actuele en betrouwbare informatie vinden over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
iStock

Het doel van het onderzoeksprogramma AZW, waarvan het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang één van de opdrachtgevers is, is om de zorg en welzijnbranche te voorzien van eenduidige en betrouwbare informatie over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De nieuwe website heeft een modernere uitstraling en verbeterde indeling.

Arbeidsmarktplatform

Deze informatie en de analyse ervan is van belang voor het arbeidsmarktplatform, omdat daarmee oplossingsstrategieën ontwikkeld kunnen worden voor de aanpak van knelpunten op de arbeidsmarkt, meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang op haar website. Maar ook voor de werkgevers in de kinderopvang zijn de cijfers en de onderzoeken interessant.

Publicaties

Onder ‘Publicaties’ vind je verschillende publicaties van onderzoeken over de arbeidsmarkt, werknemersenquêtes en werkgeversenquêtes en meer, die de ontwikkelingen in de sectoren duiden. De publicaties zijn op de nieuwe website te selecteren (kies: filter) op type, thema, branche en jaar van publicatie. Dat maakt het makkelijker om te vinden wat je nodig hebt.

AZW Statline

Op de site is ook actuele data te vinden over de arbeidsmarkt, die verzameld zijn in de databank AZW Statline van het CBS. De databank heeft verschillende thema’s, zoals Werkgelegenheid en Panelonderzoeken, die grafieken bevatten met cijfers over de sectoren. Ga naar de AZW Statline >>

Nieuwsbrief

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven en zo op de hoogte te blijven van nieuws en updates. Zie daarvoor de website van het AZW. Inschrijven voor de nieuwsbrieven kan onderaan de pagina, in de rechterhoek.

Opdrachtgevers

De opdrachtgevers van dit onderzoeksprogramma zijn de Arbeidsmarktfondsen StAZ (ziekenhuizen), StAG (gehandicaptenzorg), AOVVT (VVT), Sofokles (UMC’s), SSFH (Huisartsenzorg), O&O GGZ (GGZ), Arbeidsmarktplatform Jeugdzorg, Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk, Arbeidsmarktplatform Kinderopvang en het Ministerie van VWS.

Bronnen: azwinfo.nl, kinderopvang.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.