Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol heropening kinderopvang

Om de kinderopvang te ondersteunen bij het opstarten na 11 mei, werd een protocol ontwikkeld door branchepartijen en het ministerie van Sociale Zaken. Vanaf 8 juni gaat de bso weer volledig open en daarom zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd.
Adobestock

Kinderen gaan vanaf maandag 8 juni weer volledig naar de basisschool en op reguliere contractdagen naar de buitenschoolse opvang (bso). Daarom zijn er wijzigingen doorgevoerd in het protocol heropening kinderopvang, dat is opgesteld door de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, Voor Werkende Ouders en FNV in samenspraak met SZW.

Veiligheid en hygiëne

Het protocol biedt richtlijnen voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders en de medewerkers. Dit zowel algemeen als voor iedere opvangvorm afzonderlijk (dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang).

Wijzigingen

De doorgevoerde wijzigingen betreffen aanvullende informatie met betrekking tot de volledige openstelling van de bso en er zijn wijzigingen aangebracht in het testbeleid. De wijzigingen zijn in het geel gearceerd:

Bekijk het protocol kinderopvang (versie 3 juni) >>

Locatie specifiek protocol

Het protocol vormt het kader voor kindcentra, gastouderbureaus en gastouders, waarbinnen houders de maatregelen en acties in een ‘locatie specifiek protocol’ kunnen uitwerken, verder concretiseren en communiceren naar ouders (en indien mogelijk kinderen).

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.