Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Nieuwe opleiding: Medewerker Brede School

Medewerkers van de Rijswijkse kinderopvangorganisatie SRK en Vlietkinderen uit Leidschendam-Voorburg krijgen een primeur. Zij mogen de nieuwe opleiding tot Medewerker Brede School volgen. De opleiding, een combinatie van niveau 4 Pedagogisch Medewerker, Onderwijsassistent en Sociaal Cultureel Werk, is deze maand van start gegaan.
Nieuwe opleiding: Medewerker Brede School
Foto: ANP Photo

Steeds

Registreren

7 REACTIES

  1. opleiding Brede school medewerker is een opleiding die toegankelijk voor iedereen met een pw 3 diploma heeft. Jong of oud. Het heeft veel toegevoegde waarde voor jezelf maar ook voor het werkveld. Er wordt niet naar leeftijd gekeken maar naar de kwaliteiten die jij als pedagogisch medewerker kan bieden in zowel je werk in het kindercentrum als op school. echt een aanrader om deze opleiding te gaan volgen

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een leuke reacties! Die verschillende CAO’s zijn inderdaad een lastige bijkomstigheid. Nu maar hopen dat er, parallel aan de (landelijke) ontwikkeling van Integrale Kindcentra en Brede Scholen, ook hier aandacht voor komt.
    Wat de ontwikkeling van het kind betreft is de doorgaande lijn een belangrijk argument. ‘It takes a village to raise a child’, deze uitdrukking zegt het eigenlijk al. Kinderopvang en onderwijs die samen zorgen, onderwijzen, activiteiten organiseren, kortom alles regelen wat nodig is voor een kind (en zijn/haar ouders) om gezond op te groeien; kansen creëren in een veilige omgeving. Dat lijkt me een mooie opdracht!

  4. Nooit te oud om te leren toch? Ook ‘oudere’ pedagogisch medewerkers kunnen deze opleiding gaan volgen. De Brede School (of IKC) is toch de toekomst. Ik schaar mezelf al bij die oudere PM-ers maar denk dat het belangrijk is dat juist deze groep met hun kennis en levenservaring een zeer waardevolle bijdrage kan leveren aan Brede School (IKC) vorming. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.