Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe opleiding Maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) start met een tweejarige post hbo-opleiding Maatschappelijk ondernemen. De opleiding richt zich op managers van wijkcentra, brede scholen, kindcentra, cultuurcentra, sportcentra en bibliotheken.

Managen en ondernemen
De aanleiding voor de opleiding komt vanuit de praktijk waarin multifunctionele accommodaties steeds minder als gebouw en steeds meer als onderneming gezien worden. Het idee achter de nieuwe opleiding is dat centra beter renderen als managers ook ondernemers zijn. In de opleiding worden handvatten gegeven voor zowel de ondernemerskant als de sociale kant. De opleiding start dit najaar.  

Bouwstenen voor Sociaal
Initiatiefnemer van de opleiding is het MFA Lab, een ontwikkelplatform van gemeenten, corporaties en maatschappelijke dienstverleners. De opleiding is één van de resultaten van het MFA Lab, vanaf 1 juli pakt MFA Lab activiteiten op onder de vlag van Bouwstenen voor Sociaal.

Lees meer over de opleiding Maatschappelijk ondernemen >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.