Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe opleiding biedt baangarantie in de kinderopvang

Frida Noordzij
Het ROC Mondriaan in Den Haag biedt studenten baangarantie met de nieuwe combi-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en Sociaal-cultureel werker. De studenten kunnen na de opleiding aan het werk bij SWK-Kinderopvang en Stichting Buurtwerk.

De nieuwe opleiding duurt in totaal drie jaar en vindt grotendeels plaats op de werkvloer. Dat meldt stadsomroep Den Haag FM.

De opleiding gaat volgend schooljaar van start. De studenten zullen vier dagen per week aan de slag gaan bij SWK Kinderopvang of Stichting Buurtwerk, waar ze instructies en onderwijs krijgen van praktijkbegeleiders en docenten. Een dag per week gaan de studenten naar school.

Toenemende vraag

Volgens schooldirecteur Remco Vierling is er een toenemende vraag vanuit de buitenschoolse opvang en het sociaal werk. ‘Daarom werken we nauw samen met het werkveld.’ Carlo Breikers van Buurtwerk.nl: ‘We zitten te springen om dit type breed opgeleide beroepskrachten dus zodra het diploma behaald is kunnen we de studenten meteen een baan aanbieden.’


‘Werkgevers hebben het bedrijfsrisico al te lang afgewenteld op hun personeel. De cijfers laten zien dat het beter gaat met de kinderopvang. Werkgevers mogen dit nu doorvertalen door meer te gaan investeren in hun personeel.’ De FNV pleitte in oktober voor meer echte banen. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.