Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: online platform voor gastouders om contact te leggen en kennis te delen

Om kennisdeling en onderlinge interactie tussen gastouders te bevorderen is er nu een online learning community voor gastouders. Kom in contact met elkaar en stel elkaar vragen in het forum of via de social media-pagina, vind een opleiding of cursus die aansluit bij de eigen ontwikkelbehoefte en daag elkaar uit via een challenge.
kennis delen gastouder
Rosy / Bad Homburg / Germany via Pixabay

De learning community is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is ontwikkeld om kennisdeling tussen gastouders te bevorderen en zo bij te dragen aan de professionalisering van de sector.

Contact en kennisdeling

‘De learning community voor gastouders is bedoeld om onderling contact en kennisdeling tussen gastouders te bevorderen. Door meer onderlinge interactie tussen gastouders mogelijk te maken, kunnen zij elkaar ondersteunen bij alledaagse uitdagingen in hun werkzaamheden en van elkaar leren’, meldt de Rijksoverheid.

Forum

Ook biedt het online platform een forum en social media-pagina, bedoeld om elkaar vragen te stellen en kennis te delen. Via een zoekfunctie kunnen gastouders op zoek naar erkende opleidingen, voor de sector ontwikkelde trainingen, cursussen en opleidingen, passend bij de eigen ontwikkelbehoefte.

Challenge

Het is ook mogelijk elkaar uit te dagen voor een challenge: volg bijvoorbeeld samen een cursus, opleiding of e-learning, of geef elkaar advies of een training. Alles wat gastouders doen aan ontwikkeling en kennisdelen, wordt beloond met punten en medailles. Elk jaar is te zien wie het meest actief is op het platform.

Meer weten? Klik hier om naar de learning community te gaan >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.