Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: hightech bso in Purmerend (en kinderen uit groep 8 mogen gratis)

Een bso waar e-sports, gaming, virtual reality en meer hightech centraal staat: bso World of Xperience is de droom van ieder kind dat gek is op techniek, gaming en de digitale wereld. Door subsidie van de gemeente Purmerend mag de bso negen kinderen uit groep 8  gratis één middag per week een plek aanbieden.
virtual reality
Beeld: Unsplash / Jessica Lewis

Bso World of Xperience is een bso voor kinderen van 8 tot 13 jaar in de H20 Esports Campus in Purmerend. Dit is het grootste permanente esports en gaming center van Europa waar gaming, esports en creative tech centraal staan. Door subsidie van de gemeente Purmerend mogen negen kinderen uit groep 8 van wie de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, helemaal gratis één middag per week naar deze nieuwe bso. Bso World of Xperience is onderdeel van kinderopvang Purmerend.

Pm’ers en game professionals

Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van onze toekomst. Bij bso World of Xperience maken kinderen op een unieke manier kennis met de wonderlijke hightech wereld. Zij worden hierin ondersteund door pedagogische medewerkers en door échte game-, esports en creative tech professionals. Samen stimuleren zij het kind in het ontwikkelen van zijn of haar talent.

Gamen maakt slimmer

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat gamen je slimmer kan maken, zo staat er op de website van kinderopvang Purmerend. Digitaal spelen heeft positieve invloed op onder andere doorzettingsvermogen, reactievermogen, probleemoplossend vermogen, geduld, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid.

Spelen met een gezond mediamenu

Kinderopvang Purmerend richt zich op verantwoord digitaal spelen. Een dag op bso World of Xperience gaat als volgt: bij H20 aangekomen, verzamelen de kinderen zich in de groepsruimte en begint een korte dagstart. Samen bespreken de kinderen en de pm’ers de mogelijkheden en geplande activiteiten. Iedere periode organiseert de bso activiteiten die passen binnen een specifiek thema.

Vervolgens is het tijd om iets gezonds te eten en drinken. Rond 15.15 uur starten de eerste activiteiten, zoals bijvoorbeeld een Avatar maken, een inbraakalarm maken voor de koekjestrommel of spelen met technisch lego. Vanaf 17.00 uur mogen de kinderen zelf invulling geven aan de resterende tijd. De pedagogisch medewerkers zijn beschikbaar en ondersteunen en begeleiden de kinderen waar nodig of wenselijk.

Mediaopvoeding: doe mee en maak het bespreekbaar!

Bij World of Xperience wordt veel gepraat met de kinderen over het gebruik van media, over mediawijsheid en de bso biedt een veilige (digitale) omgeving, aldus kinderopvang Purmerend. Ook wordt er met ouders gesproken over het gamegedrag van het kind thuis. Hoe vind je en gezonde balans tussen de on- en offline wereld? Daarom organiseren de medewerkers speciale informatiebijeenkomsten en webinars en gaan ze hierover in gesprek.

Meer informatie over deze vernieuwende bso vind je op de website van kinderopvang Purmerend >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.