Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Niet factureerbare uren pas in 2014 geregeld

Uren

Minister

Registreren

10 REACTIES

 1. Let op! De gevolgen zijn niet te overzien voor ouders / verzorgers, maar zeker ook niet voor de kinderopvangorganisaties die ontzettend veel geld hebben geïnvesteerd in een mooi en gezonde organisatie. De vaste contracten die toch wel doorbetaald dienen te worden, want moeten de ped. medewerkers ook uurtje factuurtje salaris gaan krijgen?? OEPSSS. Oen, wat gaan we er aan doen??

 2. Lees alle reacties
 3. bij onze kinderopvang worden al lang de werkelijke openingsuren op jaarbasis (dus zonder de feestdagen) berekend aan de ouders. Dat is geen punt. Wat wel een probleem is zijn de verschillende vrije dagen (studiedagen/vakantiedagen) van alle verschillende basisscholen. Er zijn veel dagen dat sommige scholen vrij zijn, en andere weer niet. Gevolg: complexe planning want een deel van de groep komt de hele dag, een ander deel weer alleen ’s middags. Vooraf (het jaar van te voren) is dit natuurlijk niet precies te voorspellen. Hoe wil de minister dan bepalen voor welke dagen / uren wel, en welke geen toeslag wordt gegeven? Want voor sommige kinderen is er wel school en voor anderen weer niet.

 4. Niet het personeel maar de ouders zijn de dupe van de denkwijze van Min. Kamp. Personeel wordt gewoon doorbetaald, daar is niet op af te dingen maar de ouders moeten de jaarkosten in minder te besteden uren gaan betalen. Direct voordeel voor de staatskas. De toeslag was al gemaximeerd en nu worden het dus ook nog minder uren per jaar per klant……reken uit je winst……Daar hebben we geen accountant voor nodig, kunnen we gewoon helemaal zelf.
  Voor de ouders onacceptabel en voor de branche alweer een onterechtte klap in het gezicht.

 5. Begrijp de commotie allemaal niet, wij werken al jaren (sedert 2005) met een tarief waarin NIET deze dagen van vrij en zo zijn opgenomen (terwijl wij wel ons personeel moeten betalen), dat is een kwestie van rekenen en cost-effectivness uitoefenen. Maar wat mij veel meer zorgen baart is een minister die bezig is aan de ondergang van een branche waarin meer dan 80.000 mensen hun werk hadden, momenteel ruim 12% minder, waar stopt dat?? Maximale uurtarieven, koppeling met werkuren, geen betaling van geen gebruik, dus krijgen we kloksystemen à la Zweden. De ouders klokken de kinderen in, bij gebruik en uit bij weggaan. En op de 29e van de maand worden al die uren door de overheid voldaan. Wel handig, geen debiteuren risico en zo, maar wel een inperking van (leert de ervaring 18% op de normaliter gefactureerde uren)…… Tja en wat wil je dan???

 6. Er wordt gesteld dat het normaal is dat je niet betaald voor de uren dat je geen opvang hebt .Maar deze ouders vinden het op dat zelfde momend wel normaal dat ze loon krijgen terwijl ze er geen arbeid voor verrichten Zoals op kerstdagen tweede paasdag nieuwjaarsdag hemelvaart enz.. Dus de ouders verwachten wel loon maar gunnen de leidsters geen salaris op die dagen (wat ze natuurlijk wel krijgen ) Wie gaat dit dan betalen?

 7. Je betaalt wel degelijk voor de uren op bijvoorbeeld kerstdagen. De uurprijs is een berekening over de totale kosten op jaarbasis. Die blijven gelijk. Of je nu met kerst open bent of niet. Dus wanneer die uren niet meer doorberekend mogen worden maar je wel een zelfde totale opbrengst per jaar nodig hebt, zul je de uurprijs moeten verhogen. Dus de enige die hierbij ‘wint’ (op korte termijn) is de overheid want zij betalen immers een gelijkblijvende bijdragen over een lager aantal uren.

 8. Ik snap deze regel van minister Kamp niet. Hij weet toch dat kinderopvangorganisaties volgens CAO verplicht zijn om op bv eerste kerstdag hun personeel door te betalen? Dit resulteert weer in hogere kosten voor ouders, en lagere kosten voor de overheid, dus gewoon een bezuinigingsmaatregel van de minister

 9. Noem mij naief, maar:
  ‘Minister Kamp vindt het onwenselijk dat de overheid kinderopvangtoeslag betaalt voor de uren dat er geen opvang plaatsvindt, bijvoorbeeld omdat de kinderopvang gesloten is of wanneer er onderwijs gegeven wordt.’
  Zijn er opvangorganisaties die ouders voor zulke uren laten betalen dan? Je betaalt toch de uren van de dag dat je kind bij de opvang is? Niet uren dat opvang dicht is?
  Of is mijn beeld te beperkt?

 10. Door deze oplossing zijn de dagen versnipperd en snijd aan de kant van de ondernemer.
  Waarom worden de dagen niet samengevoegd tot 1 geheel bv. zomersluiting, Hiermee kan het personeel ook (verplicht) met vakantie gaan. Hoeft er geen invalkracht geregeld te worden. Dit is nog de goedkoopste oplossing.
  Door deze oplossing zijn ouders verplicht om hun kinderen niet te brengen terwijl ze vrij zijn.
  De ouders brengen wel hun kinderen of het nu vakantie is of niet, wel zo handig vinden hun.
  Dat terwijl wij opvang mogelijkheid aanbieden voor 49 weken maar geen enkele ouder kiest daarvoor ze willen allemaal 51 weken opvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.