Niemand weet wat IKK echt gaat kosten

Wat de 21 maatregelen van de Wet IKK inhouden, is wel bekend. Maar op misschien wel de belangrijkste vraag komt maar geen antwoord: wat gaat de Wet IKK ons kosten? Daarop is geen generiek antwoord te geven, weten ze bij adviesbureau KEKZ. Hun in het leven geroepen IKK-scan brengt de ene organisatie een goede en de andere juist een desastreuze uitslag.
Foto: AdobeStock

‘Toen mijn collega en ik weer in de auto zaten, nadat het gesprek bij KEKZ had plaatsgevonden, stond ons het huilen nader dan het lachen’, schreef Marion Duisterhof onlangs in haar blog op Kinderopvangtotaal.nl. ‘Wat er in grote lijnen uit het gesprek naar voren kwam, was dat een kleine organisatie met horizontale groepen het het zwaarst te verduren krijgt.’ Duisterhof is zelf directeur van een kleine kinderopvangorganisatie: Kinderopvang Snoopy en Bso Woodstock in Apeldoorn. De directeur is op z’n zachtst gezegd niet blij met de maatregelen uit de Wet IKK en vooral de manier waarop dit de sector wordt opgelegd.

0
926

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.