Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale Kraanwaterdag: doe je mee?

De Nederlandse drinkwaterbedrijven organiseren op woensdag 22 september 2021 de Nationale Kraanwaterdag, speciaal voor de buitenschoolse opvang en basisscholen. Op deze dag wordt aandacht besteed aan kraanwater als gezonde dorstlesser. Schrijf je in en ontvang gratis educatieve materialen.
nationale-kraanwaterdag-doe-je-mee

Wist je dat nergens ter wereld de kwaliteit van drinkwater zo hoog is als in Nederland? Om kinderen bewust te maken van dit gezonde en duurzame drinkwater, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Educatieve materialen

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar (groep 1 tot in met 8) ontdekken aan de hand van een korte les waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt. Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis educatieve materialen.

Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Dit jaar staat in het lesmateriaal het drinken van kraanwater en bewegen centraal. Schrijf je in vóór dinsdag 7 september 2021 en ontvang dinsdag 14 september 2021 de Kraanwaterdagposters en een link naar de digitale lesomgeving.

Aanmelden

Aanmelders maken kans op een gastles van een echte waterexpert. De winnende groepen worden op donderdag 9 september 2021 bekend gemaakt en geïnformeerd per telefoon en email, meldt de organisatie op hun website.

Lees meer of meld je hier aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.