Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Nanny aan huis’ moet het helemaal worden voor CompaNanny

Kinderopvang aan huis, verzorgd door een nanny: Kinderopvangorganisatie CompaNanny hoopt dat deze vorm van kinderopvang over vijf jaar een derde van de omzet bepaalt. Dit zegt oprichter en eigenaar van CompaNanny Bas Beek in het Financieele Dagblad.
'Nanny aan huis' moet het helemaal worden voor CompaNanny
Foto: ANP Photo

CompaNanny, met elf vestigingen voor dagopvang en bso in de Randstad, groeide tegen alle trends in met 28 procent in 2012. Er staan drie nieuwe locaties in de planning, in Amstelveen, Voorburg en Den Haag en de bestaande locaties hebben bijna allemaal een wachtlijst. Om die reden besteedt het Financieele Dagblad dan ook aandacht aan de kinderopvangorganisatie.

Goedkoper voor grotere gezinnen

Beek heeft hooggespannen verwachtingen van de voor hen nieuwe formule kinderopvang aan huis, bedoeld voor ouders die hun kinderen niet elke dag naar de opvang willen brengen. ‘Gezinnen met twee à drie kinderen zijn daarmee goedkoper uit, een extra reden om deze dienst nu van de grond te tillen’ aldus Beek. Na een proef met ongeveer tien gezinnen wil Beek het concept nu landelijk gaan uitrollen.


Gastouderopvang aan huis

Deze vorm van kinderopvang heeft veel raakvlakken met gastouderopvang. Er bestaan gastouderbureaus die gastouders al langer laten opvangen op het adres van vraagouders. Kroostopvang bijvoorbeeld lanceerde onlangs Kinderopvang Thuis, een nieuwe tak van het gastouderbureau die zich volledig richt op gastouderopvang aan huis. Ook zij merken dat ouders met drie of vier kinderen goedkoper uit zijn met opvang aan huis.
Ouders betalen in het concept namelijk niet per kind, maar per gezin.

Nieuwsgierig naar de bedrijfsvoering van CompaNanny? Lees het online artikel op fd.nl.

1 REACTIE

  1. Hoezo veel raakvlakken? Een nanny aan huis is toch gewoon hetzelfde als een gastouder aan huis? In dit artikel wordt net gedaan of dit iets anders is, maar kan dan iemand mij vertellen wat?
    En ouders betalen niet per definitie per kind of gezin…dat is gewoon afhankelijk van de gastouder(nanny). Dat bepaalt het gastouderbureau helemaal niet…tenzij de nanny/gastouder in dienst isbij het gastouderbureau en ik neem aan dat dat niet zo is.
    In dit geval lijkt het er gewoon op dat als je een gastouder een nanny noemt dat het dan duurder mag zijn…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.