Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Muzikale Dag van de Groene Kinderopvang 2020

De kinderopvang groener én de Groene Kinderopvang beter zichtbaar maken: dat is het doel van de Dag van de Groene Kinderopvang, die dit jaar plaatsvindt op dinsdag 19 mei. Het thema is: 'Natuur, daar zit muziek in!'
Kinderdagverblijf De Bereboot

Misschien zijn wel nergens zoveel verschillende geluiden en muziek te vinden als in de natuur. Daarom heeft Stichting Groen Cement dit jaar gekozen voor een Dag van de Groene Kinderopvang met een muzikaal tintje. En daar doen ze bij kinderdagverblijf De Bereboot in Helmond graag aan mee.

Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang

In 2019 kreeg De Bereboot het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. ‘En als enige kinderopvang in Helmond met dit kwaliteitsmerk, kunnen we de Dag van de Groene Kinderopvang natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan’, vertelt Lidian van Esch, coördinator Peuterspeelzaal & Kwaliteit bij De Bereboot.

Groene activiteiten

Van Esch: ‘We hebben allerlei groene activiteiten bedacht, die ook te maken hebben met muziek. De kinderen van 0 tot 4 jaar hebben muziekinstrumenten gemaakt van natuurlijke materialen. Met hun instrumenten houden zij een muziekoptocht langs de bosrand. Een feestje voor de natuur!’

‘Ik ben een Boskind’

’s Middags zingen alle bso-kinderen het lied ‘Ik ben een Boskind’, de eerste in het Nederlands uitgebrachte versie van het natuurlied ‘Ich bin ein Waldkind’. ‘Dat werd al in veel talen vertaald, ook in het Nederlands, maar nog niet eerder werd het uitgebracht. Wij gaan dat doen. Dit weekend duiken drie pedagogisch medewerkers de studio in om het lied op te nemen. We maken er ook een video bij. Op de Dag van de Groene Kinderopvang zingen alle bso-kinderen dit lied mee.’

Wolkenyoga

Maar dat is niet alles. Van Esch: ‘Op het grote veld achter ons gebouw verzorgt een van onze pm’ers met de bijnaam ‘Babet voor de Pret’ een les wolkenyoga. We leggen yogamatjes op het veld en wie wil kan daaraan meedoen. Een andere medewerker verzorgt een muziekbosspel. Ook is er een natuurwandeling met Linda ‘Vonk’, de zus van…’, grapt van Esch. ‘Met verrekijkers en insectenpotjes gaan de kinderen mee op avontuur door de natuur.’

Dag van de Groene Kinderopvang

Stichting Groen Cement organiseert elk jaar, op de derde dinsdag in mei, de Dag van de
Groene Kinderopvang. ‘Op deze ‘groene’ dinsdag roepen wij alle linderopvangorganisaties op om collectief zoveel mogelijk natuur(belevings)activiteiten te doen met de kinderen en dit actief te laten zien aan de buitenwereld. Op deze manier kunnen we gezamenlijk naar iedereen uitdragen dat natuurbeleving en buitenspelen essentieel zijn voor het gezond opgroeien van onze kinderen’, meldt Groen Cement.

Activiteiten

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Lidian of hebben jullie al allerlei leuke activiteiten op de planning staan? Deel ze hieronder in de reacties, zodat we elkaar kunnen inspireren! Op de website van Groen Cement staan kleurplaten, klik hier. Daar staat ook meer informatie over de Dag van de Groene Kinderopvang.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.