Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moszkowicz staat ouders bij in zedenzaak

Mozkowicz

Advocaat Bram Moszkowicz staat sinds kort de ouders van een slachtoffertje in de Amsterdamse zedenzaak bij, zei hij maandag. Over de strategie die hij zal kiezen, kon hij nog niets melden. Vooralsnog zijn dit de enige ouders van slachtoffers van Robert M. die de bekende strafadvocaat bijstaat.

Rechtszaak binnenkort van start
De rechtszaak tegen Robert M. en zijn partner Richard van O. begint op 12 maart bij de rechtbank in Amsterdam. Het proces zal een aantal weken duren. Onder meer bij kinderdagverblijven in Amsterdam zou M. 87 zeer jonge kinderen hebben misbruikt, zo heeft hij zelf gezegd. Volgens gedragsdeskundigen zou het het beste zijn als M. langdurig in een tbs-kliniek verpleegd wordt. Richard van O. wordt er onder meer van verdacht dat hij M. bij het misbruik heeft ondersteund.

Spreekrecht ouders
Moszkowicz’ collega Heleen Feenstra, die de zaak samen met hem behandelt, zei maandag dat de ouders die zij bijstaan gebruik willen maken van het spreekrecht dat slachtoffers van misdrijven hebben. Dat betekent dat ze van plan zijn in de rechtszaal een verklaring voor te lezen.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.