Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monument voor slachtoffers ongeluk stint

De gemeente Oss plaatst een herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de vier kinderen die zijn omgekomen bij het treinongeluk met de Stint in september vorig jaar. Het monument komt in het Elzeneindpark en wordt 20 september onthuld.
iStock

‘In de dagen na het spoorongeval gaven veel Ossenaren aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden’, zegt burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans op de site van de gemeente. ‘Het monument krijgt de naam Vlinderboek en is er straks voor iedereen uit onze gemeente die een kind mist.’

Er is gekozen voor het Elzeneindpark omdat het een rustige plek is. Station Oss West, vlakbij de plek van het ongeluk, vond de gemeente te druk voor een monument.

Bron: ANP

Lees ook: In een informatiebrief aan al haar klanten, gaat fabrikant Stintum in op de wetgeving, technische specificaties, kosten en rijtrainingen van de nieuwe stint. De elektrische bolderkar krijgt een nieuwe naam, Stint 2019, én een blackbox die alles registreert. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.