Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Monique Bolder – Dit ben ik

Hier dan mijn eerste blog voor de estafette. Een beetje spannend vind ik het wel. Ik heb namelijk nog niet eerder geblogd voor een druk bezochte site. Ik zal in deze eerste blog me eerst voorstellen zodat jullie weten wie jullie voor je hebben.

Mijn naam is Monique Bolder. Ik ben 33 jaar, ben getrouwd en heb 4 kinderen. Sinds mijn stage ben ik werkzaam bij Kanteel Kinderopvang BV. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker. Na de geboorte van mijn 3e zoon heb ik de stap naar assistent manager gemaakt en heb daar een 1-jarige opleiding bij gevolgd. Daarna heb ik de 1 jarige opleiding HBO management gevolgd en werd mijn dochter geboren. Na mijn verlof kreeg ik de kans bij Kanteel om als cluster manager aan de gang te gaan. Ik heb 2 locaties. Kinderdagverblijf de Kleine Koning met 4 verticale groepen en kindcentrum Boschveld. De Kleine Koning zit gehuisvest bij het voortgezet onderwijs. In een wijk met veel bedrijven en scholen direct achter het CS. Onze klanten bestaan voornamelijk uit hoog opgeleide ouders en een enkele ouder die inburgeringcursus volgen. Deze locatie heeft een vrij vast team die goed zelfstandig kan werken.

Kindercentrum Boschveld is een totaal andere opvang. Hier heb ik 2 verticale groepen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. We zitten in een achterstandswijk en hebben veel diversiteit aan klanten. We zitten samen met de basisschool gehuisvest in afwachting van de ontwikkeling van een nieuw gebouw en we werken hier met VVE. Daarnaast zijn we ook een brede school. Deze locatie heeft een heel nieuw en jong team die in 2 jaar is verdrievoudigd.

De verschillen tussen beide locaties vind ik erg leuk en houden me scherp.
Al vroeg wist ik dat ik in deze sector wilde werken en heb daar nooit aan getwijfeld. Zaken die mij erg interesseren in de kinderopvang zijn de verschillen tussen jongens en meisjes en daarmee samenhangend ook het belang van mannen in de kinderopvang. Ik vind het belangrijk om kindgericht te werken en merk dat vaak wordt gedacht dat er zo gewerkt wordt terwijl ik denk dat er nog veel te halen valt. Dat structuur op een andere wijze ingericht kan worden dan hoe dat nu is. Maar ook dat je met inrichting nog een slag kunt halen.

Kortom ik heb nog een hoop te ontwikkelen. En ik hoop dat jullie plezier geïnspireerd raken door mijn aankomende blogs.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Monique, ik zal je blog zeker volgen. Hopelijk lukt het je om de juiste man te vinden voor de BSO. Een man in de kinderopvang maakt een groot verschil, ze gaan nu eenmaal anders met kinderen om dan vrouwen. Helaas heeft de Amsterdamse zeden zaak geen goed gedaan voor de mannen in de kinderopvang. Succes.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.