Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mickey’s Kinderopvang zit in de problemen

Marianne Velsink
Mickey's Kinderopvang zit in zwaar weer. De kinderopvangorganisatie, met vestigingen in Amersfoort, Harderwijk, Hoofddorp, Houten, Leusden, Soest en Zwolle, heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank.
Mickey's Kinderopvang zit in de problemen
Foto: ANP

De oorzaak is de teruglopende vraag naar kinderopvang. Met de aanvraag voor uitstel van betaling krijgt directeur Sandra de Boer de ruimte om te inventariseren welke maatregelen er getroffen moeten worden om een doorstart te maken.

Reorganisatie

De Boer vindt een nieuwe reorganisatie erg vervelend voor ouders, kinderen en medewerkers, maar zegt ook dat het onvermijdelijk is. Ze hoopt met de juiste oplossingen de organisatie weer financieel gezond te maken. In totaal werken er 160 medewerkers bij Mickey’s Kinderopvang. De locaties liggen verspreid in midden Nederland.

Kinderopvang Holding

Mickey’s Kinderopvang maakte in mei van dit jaar nog bekend samen te gaan werken met Kinderopvang Holding uit Utrecht. Op deze manier hoopte Mickey’s de toekomst veilig te stellen en kwalitatief goede kinderopvang te blijven garanderen. Kinderopvang Holding is een grotere speler en bestaat uit Saartje Kinderopvang, Fantaziehuis, Het Speeldorp, Dikkie Dik, CKO De Ark en bso De Oase. Onlangs nam de kinderopvangorganisatie Rivierenland over.

De omzet van kinderopvangorganisaties daalt het komende jaar gemiddeld nog met 2 procent. Maar de regionale verschillen zijn groot. Kinderopvangorganisaties in de grote steden in de Randstad kunnen het komende jaar als eerste een aantrekkende vraag naar kinderopvang gaan voelen. Lees meer voorspellingen van ING >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.