Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer vrouwen kiezen voor moederschap

Meer vrouwen kiezen voor moederschap

Meer vrouwen kiezen voor het moederschap. In 2010 werden er bijna 86 duizend eerste kinderen geboren, in 2008 waren het er nog 82 duizend. In totaal werden er in 2010 184 duizend kinderen geboren, dat ligt gelijk aan het aantal in 2009 en 2008.

Twintigers stellen niet uit
Met deze cijfers kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag naar buiten. Het aantal vrouwen van 20 tot 40 jaar is de afgelopen drie jaar gedaald met bijna 3 procent, terwijl het aantal vrouwen dat voor het eerst moeder werd in die leeftijdsgroep met 4 procent is gestegen. Twintigers stellen het moederschap niet verder uit en dertigers en veertigers kiezen vaker alsnog voor een gezin.

Gemiddelde leeftijd stijgt niet
Opvallend is ook dat de leeftijd waarop vrouwen voor het eerste een kind krijgen de afgelopen zeven jaar niet is gestegen. Dit ligt sinds 2004 op 29,4 jaar. In 1980 kreeg een vrouw haar eerste kind nog op een gemiddelde leeftijd van 25,6 jaar. Wat wel stijgt is het aantal ongehuwde ouders. De helft van alle eerstgeborenen (43 duizend in totaal in 2010) werd geboren in een gezin waar de ouders niet getrouwd waren.

Bekijk hier de statistieken van het CBS >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.