Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Meer steun voor werkloze ouders met kinderopvang’

PvdA

Registreren

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Leo, bedankt voor je reactie. Ik weet wel, dat dat nu goed geregeld is, maar hoe zit dat vanaf 1 januari 2012; blijven studerenden er dan recht op hebben? Er is immers geen koppeling met gewerkte uren. Is daarover al iets op internet te vinden?

  3. Hallo,
    in het aangifteprogramma kun je kwijt dat je studerend bent of onder een andere doelgroep valt ( ook re-integrerend of inburgeringcursus volgend) zie link: http://wetten.overheid.nl/BWBR0017017/Hoofdstuk1/Afdeling2/Paragraaf2/Artikel16/geldigheidsdatum_10-11-2011 Verder is het zo dat de Gemeente een vergoeding geeft in zulke gevallen. Mijn ervaring is dat de Gemeentes hiervan te weinig afweten en je moet ‘doorzeuren’ om dit voor elkaar te krijgen. Kijk eerst maar eens op de website van je Gemeente of hier een aanvraagformulier staat met de naam: Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang. Je moet meestal worden doorverbonden met de persoon die over de kinderopvang gaat in je Gemeente (ook soms Sociale Zaken). Succes! Met vriendelijke groet, Leo Luimstra

  4. Inderdaad een hele goede zaak, dat werkloze ouders langer kinderopvangtoeslag krijjgen. Eigenlijk schandalig, dat men deze ouders meteen de toeslag afpakt. Meestal is er bij de kinderopvang een opzegtermijn van minimaal 2 maanden, dus die ouders hebben er naast het werkeloos zijn meteen nog een groot probleem bij. Ze verdienen al meteen (veel) minder en moeten ook nog hun kinderopvangtoeslag inleveren of hun vertrouwde plekje voor hun kind opgeven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.