Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mediaopvoeding: Nieuwe brochure met tips voor de kinderopvang

De Media Ukkie Dagen zijn gestart. Deze hele week staat in het teken van mediaopvoeding. BoekStart publiceert daarom een nieuwe versie van de brochure Spelend Leren voor de kinderopvang, met handige media-tips voor pedagogisch medewerkers.
Fotolia

Als professional in de kinderopvang is het belangrijk om ouders te kunnen adviseren over het gebruik van digitale media. Daarvoor is het belangrijk dat pedagogisch medewerkers op de hoogte zijn van digitale ontwikkelingen. Welke rol ligt er voor de pm’er? Hoe maak je bewuste keuzes?

Handvatten

De brochure Spelend Leren voor de kinderopvang geeft pm’ers handvatten bij het begeleiden van kinderen van nul tot vier jaar bij het goed en verantwoord omgaan met digitale media. In de brochure staan tips over welke digitale media educatief te gebruiken zijn en bijdragen aan taalvorming en een stappenplan hoe je digitale media inzet op de groep.

Klik hier om de brochure te bekijken en/of uit te printen >>

Media Ukkie Dagen

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2019 is ‘Van speen tot game’. Als kinderopvang meedoen? Bekijk voor tips en ideeën de media toolkit van Mediawijzer.net. Adviseer bijvoorbeeld ouders en opvoeders over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant of organiseer een informatief café waarin je de leukste en leerzaamste apps voor de allerkleinsten laat zien met behulp van Mediasmarties en Cinekid AppLab.

Mediaopvoeding is een belangrijke pedagogische pijler geworden. Kinderopvangorganisatie Dikkie & Dik is een intensieve samenwerking gestart met de bibliotheek Eindhoven om meer inhoud te geven aan mediaopvoeding op de groep. Lees dit PREMIUM-verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.