Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Medewerkers in opstand tegen ontslag directeur

Opstand

160 medewerkers van Stichting Kinderopvang Oosterhout komen in opstand tegen het ontslag van hun directeur Theo Lauwen. De directeur werd maandag 30 april ontslagen vanwege onoverbrugbare verschillen tussen de Raad van Toezicht en de directeur. Maar inmiddels zijn de partijen overeengekomen toch weer met elkaar in zee te gaan.

Brief naar de krant
De medewerkers vinden het onbegrijpelijk dat een Raad van Toezicht, bestaande uit zeven personen, zo’n besluit kan nemen terwijl de medewerkers helemaal geen problemen zien. Om onrust te creëren, besloten ze een brief te schrijven naar de redactie van het regionale dagblad BN De Stem en andere lokale media. Volgens de brief zijn niet alleen medewerkers, maar ook ouders ronduit tegen het ontslag.

Mediation
De Raad van Toezicht nam de kritiek serieus en is opnieuw in gesprek gegaan met Theo Lauwen. Via mediation wordt gewerkt aan herstel van het wederzijdse vertrouwen. Ondertussen heeft directeur Lauwen de dagelijkse leiding weer op zich genomen. Statutaire bestuurszaken en bevoegdheden worden vooralsnog uitgeoefend door de interim directeur.

Bron: BN De Stem
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Persoonlijk ben ik wel benieuwd wat de ondernemingsraad van deze stichting nog kan betekenen. Zij hebben namelijk adviesrecht wanneer het gaat over ontslag.. tenzij het hier gaat over het niet verlengen van een tijdelijk contract natuurlijk.
    In de wet op de ondernemingsraden (WOR) staat er het volgende over:
    Artikel 30. Adviesrecht benoeming of ontslag van een bestuurder
    De ondernemingsraad wordt door de ondernemer in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over elk door hem voorgenomen besluit to benoeming of ontslag van een bestuurder van de onderneming.
    Het advies moet op een zodanig tijdstip worden gevraagd, dat het van wezenlijke invloed kan zijn op het te nemen besluit.
    De ondernemer stelt de ondernemingsraad in kennis van de beweegredenen voor het besluit en verstrekt voorts in het geval van een benoeming gegevens waaruit de ondernemingsraad zich een oordeel kan vormen over de betrokkene, in verband met diens toekomstige functie in de onderneming. Artikel 25, vierde lid en vijfde lid, eerste en tweede volzin, is van overeenkomstige toepassing.
    Indien de RvT een officieel advies naast zich neerlegt kan de OR volgens mij gewoon op basis van artikel 26 naar de ondernemingskamer ermee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.