Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Maximum-uurtarieven 2019 op een rij

Door al het nieuws over extra investeringen in kinderopvangtoeslag enerzijds en zorgen vanuit de branche over toenemende kosten anderzijds, is het overzicht van de maximum-uurtarieven voor 2019 ondergesneeuwd. Daarom zetten we nog één keer de maximum-uurtarieven, die door staatssecretaris Tamara van Ark gecommuniceerd zijn, op een rij.
iStock

De

Registreren

3 REACTIES

 1. als je de ratio1 invult staat er ook doodleuk dat wanneer je een gemengde groep hebt van 4 tot 13 jaar je maar 22 kinderen op mag vangen met twee leidsters. Daar mogen maximaal maar 18 kinderen onder de 7 bij zitten.

  Wanneer je op de 24 kinderen wil zitten per groep moeten ze allemaal ouder dan 7 zijn,
  de kleine bso hebben dat niet.
  Wanneer je een groep hebt van 19 onder de 7 en 1 boven de 7 (dus 20 in totaal) mag je dat niet in een groep in 2019 nu in 2018 mag dat wel. Hoezo zijn de regels voor bso dan gunstiger geworden? Ik zie alleen maar nadelen!!!
  Voor 20 kinderen moet ik dus een tweede groep gaan openen. (dus meer leidsters hebben, of twee aparte groepen van max 11 kinderen)

  heel krom allemaal

 2. Lees alle reacties
 3. Ik heb laatst ook al dezelfde opmerkingen geplaatst in het kader van BSO. De medewerker wordt echt niet goedkoper. Er kan alleen eventueel meer omzet tegenoverstaan, mits je ook van 1op10 naar 1:12 kan (en wilt, en voldoende 7+ hebt)..
  Dat betekend dat je de m2 moet aanpassen en deze had je als het goed is al op maximaal gezet. (plus de daarmee gemoeide verbouwingskosten zijn ook niet gratis).
  Daarnaast is de prijsverhoging bevriezen of verlagen ook geen optie, we hebben namelijk een CAO die veel meer kost…

  Het is een papieren exercitie waarbij er totaal niet naar de werkelijkheid is gekeken. Gewoon een bezuiniging.

 4. Het is naar mijn mening zeer de vraag of het effect zo groot is op de BSO waardoor het tarief zo ver naar beneden kan;
  niet iedereen heeft BSO en indien je wel erover beschikt is
  – het zo dat veel bso’s bestaan uit merendeel kinderen tot 7 jaar, daar blijft het 1:10, voor de ouderen (verhoudingsgewijs de kleinste groep dus gaat naar 1:12) en
  – het is maar de vraag of je dan nog voldoet aan de m2 eis. veel gebouwen zijn gebouwd op 20 kinderen op een groep, dus per ruimte 70m2, nu moet je 14m2 meer hebben om 24 kinderen te plaatsen.
  – daarnaast de communicatie dat de BSO voor ouders goedkoper wordt vind ik voorbarig, ik denk dat BSO aanbieders wellicht hun prijzen niet zullen verhogen en dus interen op vermogen, maar verlagen is nog maar de vraag.

  Is bovenstaande uberhaupt onderzocht? hoor graag meningen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.