Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Maximum uurtarieven voor 2014 definitief

Het ministerie van Sociale Zaken laat in een brief weten dat de maximaal subsidiabele uurtarieven voor 2014 definitief zijn vastgesteld op € 6,70 voor de dagopvang, € 6,25 voor de bso en € 5,37 voor de gastouderopvang. Tijdens Prinsjesdag werd bekend dat de uurprijzen voor 2014 worden geïndexeerd.
Maximum uurtarieven voor 2014 definitief
Foto: ANP Photo

Het is van belang dat ouders het nieuwe uurtarief voor 2014 doorgeven aan de Belastingdienst. Veel ouders denken dat het geen zin heeft omdat het uurtarief toch al boven de maximum uurprijs ligt. Het doorgeven van een verhoging heeft echter wel zin omdat door de indexatie de te vergoeden uurprijs hoger wordt dan het uurbedrag dat ouders eerder aan de Belastingdienst hebben doorgegeven. Ouders die willen weten hoeveel de overheid in 2014 betalen aan kinderopvang kunnen hier de kinderopvangtoeslagtabel 2014 bekijken.

Informatiebron

In de brief, waarin ook aandacht is voor de meldcode kindermishandeling en de nulmeting, benadrukt het ministerie het belang van de kinderopvangbranche als informatiebron voor ouders. Ze roept de kinderopvang dan ook op om ouders actief te informeren over naderende veranderingen.

Toeslag aanvragen

Een belangrijk voorbeeld van zo’n verandering is de aanvraag van kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht. Vanaf 1 januari 2014 kunnen ouders alleen nog kinderopvangtoeslag aanvragen voor dezelfde maand en voor de drie maanden ervoor. Deze maatregel zou eigenlijk dit jaar al ingaan, maar werd door de minister teruggedraaid toen bleek dat ouders niet op de hoogte waren van deze wijziging.

Download hier de brief

2 REACTIES

  1. Beste T.J. Weggemans, ik begrijp uw opmerking dat de term ‘maximum uurtarief’ tot verwarring leidt bij ouders. Wij schrijven het toch zo omdat het ministerie en de Belastingdienst ook deze term gebruiken. Ik zal in de tekst toevoegen dat hiermee bedoeld wordt: Het maximaal subsidiabele uurtarief. Ik denk dat dit inderdaad een duidelijke toevoeging is. Dank!

  2. Lees alle reacties
  3. De term ‘maximale uurtarief’ in bovenstaand bericht is onjuist en levert in de communicatie met ouders regelmatig verwarring op. Het suggereert dat organisaties die een hoger uurtarief rekenen ‘fout’ zijn. En dat is niet zo. Beter is: ‘maximaal subsidiabele uurtarief’ of ‘maximale vergoedingsnorm’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.