Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van de Ruit nieuwe bestuurder SWKGroep

Martin van de Ruit is per 1 juni de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van de SWKGroep. Hij volgt Ad Doorneveld op, die na 25 jaar de organisatie verlaat. Voor Van de Ruit is het ‘een bijzondere tijd om te starten’.
Martin van de Ruit, foto via SWKGroep

Met Van de Ruit heeft de SWKGroep, die kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs biedt, opvolging van een bestuurder die in staat is om zowel intern als extern verbinding te creëren. Met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en innovatie, laat de organisatie weten. Per april is Van de Ruit gestart bij de SWKGroep en vanaf 1 juni is hij officieel voorzitter van de Raad van Bestuur.

Martin van de Ruit

Van de Ruit neemt veel ervaring mee naar de SWKGroep. Hij vervulde in de afgelopen jaren sleutelposities in grote zorgorganisaties als Zorggroep Elde Maasduinen, Actiz, De Meent Groep, PvF en Pantein Care. ‘Het is een bijzondere tijd om te starten’, zegt Van de Ruit. ‘Een bijzondere tijd voor iedereen in onze samenleving. Zeker ook voor onze doelgroepen van jong tot oud en niet te vergeten voor onze medewerkers waar een groot beroep op wordt gedaan in deze crisis. Ik ben ervan overtuigd dat we hier samen goed uitkomen en lever daar graag een bijdrage aan. Ik kijk uit naar de toekomst en wil de ingezette koers van de SWKGroep graag verder uitbouwen en vormgeven.’

Ad Doorneveld

Ad Doorneveld verlaat na 25 jaar de organisatie om van meer vrije tijd te genieten en zijn ervaring op andere vlakken in te zetten, meldt de SWKGroep. ‘Onder leiding van Ad Doorneveld is de SWKGroep in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een organisatie met 2.500 medewerkers en circa 800 vrijwilligers in de divisies kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Alleen al in kinderopvang en onderwijs draagt de SWKGroep, op 260 locaties door de hele randstad, zorg voor ruim 26.000 kinderen en jongeren. Uitgangspunt is en blijft de ontwikkeling van kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en medewerkers.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.