Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Markant maakt doorstart bij Kinderopvang Humanitas

Marianne Velsink
Nog binnen een week nadat naar buiten kwam dat kinderopvangorganisatie Markant in financiële problemen kwam, kondigt de organisatie een doorstart aan. Kinderopvangorganisatie Humanitas neemt per 1 juni de activiteiten van Markant Kinderopvang en Peuteropvang over.
AdobeStock

‘We zijn erg blij dat we de ouders en alle andere betrokkenen kunnen ontzorgen door de opvang van de kinderen te continueren’, aldus Bob Veenstra, regiodirecteur Oost-Gelderland van Kinderopvang Humanitas. Hij is vanaf deze week met zijn team verantwoordelijk voor een soepele overgang van alle locaties in de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst en Berkelland. ‘We willen zoveel mogelijk dezelfde, vaste gezichten op de groepen behouden en hopen dat alle ouders besluiten om mee te gaan in het nieuwe aanbod.’ Kinderopvang Humanitas houdt alle locaties open en heeft de intentie om een groot deel van de bestaande arbeidsplaatsen te behouden. Het gaat om kinderdagverblijven, peuter- en buitenschoolse opvang.


‘Dit is het laatste wat je wil doen. Het waren moeilijke tijden. Je zoekt naar oplossingen om de organisatie te redden, maar dat is niet gelukt.’ Dit vertelde directeur Marga Zwanikken aan Omroep Gelderland. Lees in dit bericht meer over het faillissement


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.