Zo vergroot je de woordenschat van jonge kinderen

Steeds meer kindcentra hechten belang aan een doorgaande leerlijn van opvang naar basisschool. Kun je de woordenschat van jonge kinderen op de opvang vergroten? En zo ja, hoe doe je dat? Ellen Huijberts onderzocht het en geeft zes aanbevelingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Om op de basisschool goed te leren lezen en schrijven, is het belangrijk dat kinderen al veel verschillende woorden kennen. Dat zegt Ellen Huijberts, winnares van de Scriptieprijs Kinderopvang 2017. Ellen: ‘Taal is de basis van alle communicatie. En het bepaalt hoe kinderen denken en de wereld interpreteren. Vooral in de peutertijd groeit de woordenschat enorm. In die periode is het daarom belangrijk om veel nieuwe woorden aan te bieden.’

Voor het basisonderwijs is er een stappenplan om de woordenschat van kinderen te vergroten. Ellen vertaalde dit stappenplan naar de peuterleeftijd, zodat het bruikbaar is in de kinderopvang.

Stap 1

0
286

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.