Zie de pedagogisch coach als kans’

Volgend jaar wordt de inzet van een pedagogisch coach/beleidsmedewerker verplicht. Hoe zorg je dat je daarmee als kinderopvangorganisatie ook daadwerkelijk een kwaliteitsslag maakt? 'Probeer altijd de verbinding te zoeken tussen werkvloer en beleid.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

Per 1 januari 2019 wordt weer een aantal IKK-maatregelen van kracht. Naast de nieuwe beroepskracht-kindratio’s wordt dan de inzet van een pedagogisch beleidsmedewerker en pedagogisch coach op hbo-niveau verplicht. Alle medewerkers die formatief op de groep werken en daarmee een bijdrage leveren aan het pedagogisch klimaat, hebben recht op pedagogische coaching en begeleiding – of ze nu een nulurencontract hebben, flexibel zijn of vast in dienst. Voor beleidsmedewerkers geldt jaarlijks het aantal kindcentra maal vijftig uur (uitgangspunt is het aantal locaties met een LRK-nummer). Voor pedagogisch coaches is de norm: het aantal fte’s maal tien uur.

Kwaliteitsslag

De gedachte achter

0
173

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.