Wij pleiten voor snelle integratie’

Ruim tweeduizend kinderen verblijven op dit moment in asielzoekerscentra of noodopvang. Vaak zonder enige zinvolle dagbesteding. Veel kinderopvangorganisaties staan te popelen om daar wat aan te doen. Maar wie zal dat betalen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Al jaren voert de overheid een onderwijsachterstandenbeleid. Omdat onder meer de leerprestaties van kinderen van allochtone ouders achterblijven als ze eenmaal in het basisonderwijs zitten, met name op het gebied van taal. Hoewel er veel discussie is over vve betwijfelt niemand het belang van vroeg beginnen met de Nederlandse taal. Maar wat gebeurt er met de ruim tweeduizend kinderen tussen nul en vier jaar (voornamelijk uit Syrië, Irak, Afghanistan, Eritrea en Ethiopië) die op dit moment in asielzoekerscentra of noodopvang verblijven? Er zijn veel mooie initiatieven in het land, maar structureel is er voor hen niets geregeld.

Al in

0
14

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.