Wennen aan de bso

De overstap naar de bso kan pittig zijn voor jonge kleuters. Ze moeten wennen aan een nieuw leven op de basisschool én aan de buitenschoolse opvang. Hoe kun je vierjarigen helpen een comfortabele start te maken op de bso?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wilbert van Woensel
Joke Kruiter is senior-onderzoeker bij Sardes, een onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector. Samen met twee collega’s schreef ze de handreiking Kindvriendelijke overgang tussen kinderdagverblijf en basisschool (2017). Daarin staat wat pedagogisch medewerkers, ouders en leerkrachten kunnen doen om de overstap van kinderdagverblijf of peuterspeelzaal naar de basisschool nog makkelijker te maken. ‘Veel van die tips zijn ook prima bruikbaar om peuters te begeleiden bij de overgang naar de bso’, zegt Joke. Ze vertelt dat de overstap bestaat uit drie fasen: loskoppelen en afscheid nemen, overstappen en wennen. ‘In iedere fase kun je als pm’er activiteiten bedenken om het
0
131

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.