Subsidie volgt kind

Nog een half jaar en het peuterspeelzaalwerk moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang. In deze driedelige serie laten we zien welke keuzes gemeenten in samenwerking met peuterspeelzaalwerk en kinderopvang maken en welke lessen hieruit te trekken zijn. Deel 3: Eindhoven en Arnhem geven ouders keuzevrijheid met de aanpak ‘subsidie volgt kind’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De verhalen van Eindhoven en Arnhem vallen onder hetzelfde scenario, al verschillen hun verhalen nogal. In Eindhoven is het peuterwerk geïntegreerd binnen de kinderopvang onder de regie van het onderwijs, in Arnhem exploiteert Stichting Peutercentra Arnhem (SPA) haar eigen speelzalen en heeft Rijnstad ze overgedragen aan Kinderopvang Skar. Toch hebben ze iets belangrijks gemeen: de invulling van de harmonisatie is grotendeels aan het veld zelf overgelaten. In Eindhoven zijn bij elke schoollocatie peuterwerk en peuteropvang, beiden met VVE, bij dezelfde kinderopvangaanbieder terechtgekomen. In Arnhem bieden zowel kinderopvang als peutercentra VVE aan. De keuzevrijheid voor gezinnen (tweeverdieners, kostwinners of die

0
84

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.