Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek peuteropvang

De komende maanden wordt onderzoek gedaan naar de peuteropvang. De onderzoeken zien op de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk en het bereik van de voorschoolse voorzieningen. Aan kinderopvangorganisaties wordt gevraagd om enquêtes in te vullen.
Pixabay

Het eerste onderzoek gaat over de stand van zaken van de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk. Belangrijk in dit onderzoek is de vraag hoe gemeenten het beleid hebben aangepast en wat daarvan de effecten zijn. Bijvoorbeeld hoe gemeenten samen met  aanbieders aan de harmonisatie vorm en inhoud hebben gegeven. Sardes voert dit onderzoek uit.

Monitor bereik voorschoolse voorzieningen

Het tweede onderzoek betreft de Monitor bereik voorschoolse voorzieningen. Dit onderzoek is in 2017 voor het eerst uitgevoerd. In het onderzoek in 2017 is er een nulmeting gedaan om te kijken hoeveel peuters nog geen gebruik maken van een voorschoolse voorziening en waarom. Dit jaar volgt de tweede meting door Bureau Buitenhek.

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.