Soepel van opvang naar school

Hoe zorg je voor een geruisloze overgang van kinderopvang naar school? Een peuter-kleutergroep voor drie- tot zesjarigen lijkt de trend te worden. Kinderopvang Okidoki en de Godfried Bomansschool in ’s-Gravenzande begonnen er dit schooljaar mee. Ze zijn blij met de eerste resultaten. ‘Niet alleen de kinderen, maar ook pedagogisch medewerker en leerkracht leren van elkaar.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De pedalo is in trek op het buitenplein. De kinderen maken met veel gejoel om beurten een ritje op de behendigheidsplank, die je voortbeweegt door je gewicht van het ene op het andere been te plaatsen. ‘Mag ik nu?’, vraagt de driejarige Roxanna ongeduldig. Joe (bijna 5) staat de wieltjesplank met moeite af, het is ook zo leuk. Roxanna vindt het lastig om op de plank te komen. Ze steekt haar hand uit. ‘Kan jij mij vasthouden?’ Even later rijdt het meisje trots aan de hand van twee grotere kinderen over het plein. Een typisch voorbeeld van de voordelen van
0
123

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.