Scherpe taaleisen: terecht?

Al vijf jaar lang worden pedagogisch medewerkers op VVE-groepen bijgeschoold op taalniveau. Dat levert hier en daar stress op en soms zelfs een ontslag. Is dat erg? Nee, zegt Rob Vergeer die het landelijke VVE-project namens de Bracheorganisatie Kinderopvang en Sociaal Werk Nederland begeleidt. ‘Nieuwe kwaliteitseisen zijn juist een erkenning voor de kinderopvang.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vijf in de grote steden en in de kleine steden hooguit een keer één of twee. Vaak komt het niet voor dat pedagogisch medewerkers hun baan verliezen vanwege de verscherpte taaleisen voor VVE-groepen. Rob Vergeer, die vanaf het eerste moment bij de grootschalige kwaliteitsslag is betrokken, kent maar een paar verhalen. Uitermate vervelend voor de pm’ers in kwestie, dat is het natuurlijk wel. ‘Maar meestal krijgen deze mensen een baan aangeboden op een andere groep. Het gebeurt zelden dat deze mensen op straat komen te staan.’

Voorbereiden helpt

Amsterdam en Rotterdam waren vijf jaar geleden de eerste gemeenten die

0
22

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.