Rekenen in de kinderopvang wiskids

Rekenvaardigheid stimuleren is niet direct het eerste waar je aan denkt in de kinderopvang. Bso’s doen dan ook weinig met rekenactiviteiten, bleek uit de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang. Een uitzondering is Kinderopvangorganisatie Humanitas. Daar werken pedagogisch medewerkers al acht jaar lang met een eigen methode: Wiskids.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Pedagoog Saskia Simonis Over Wiskids

Saskia Simonis is regiopedagoog bij Humanitas in Oost-Gelderland. ‘In alle VVE-programma’s is meer aandacht voor taal dan voor rekenen. Dat is natuurlijk ook belangrijk, maar er is zoveel meer. Rekenactiviteiten zijn vaak ontdekactiviteiten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Rekenactiviteiten liggen daarom voor het oprapen!’

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-018-0118-1/MediaObjects/41189_2018_118_Fig2_HTML.jpg

Je wijst kinderen erop dat ze hun brood in vieren hebben gesneden, je benoemt dat een kindje dezelfde kleur trui draagt als een ander kind, je telt de bekers op tafel. Het zijn dingen die pm’ers onbewust al heel vaak doen. Maar de Wiskids-methode van Kinderopvang Humanitas gaat nog een stap

0
89

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.