Prikkelgevoelige kinderen

Schreeuwende kleuren, oorverdovend lawaai, een bedwelmende stank of brrrr, ineens kippenvel… je hebt het allemaal wel eens ervaren. Voor sommige kinderen zijn alle prikkels heftig en dat merk je aan hun gedrag. Oordeel daarom niet te snel over ‘prinsessengedrag’ of ‘de kenau’ in je groep: misschien is dit kind wel overgevoelig voor prikkels.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Herinner jij je de eerste keer dat je binnenkwam in een groep met jonge kinderen? Het kwam waarschijnlijk als chaos op je over: overal geluid, beweging, vreemde geuren, kinderen die door elkaar krioelen… Inmiddels weet je veel meer over groepen en kinderen, je ziet in een oogopslag wat er gebeurt in de groep. Als je meer weet, zie je andere dingen. Dat geldt ook voor prikkelgevoeligheid: als je er meer over weet, ga je anders naar het gedrag van kinderen kijken. Het kan om heel verschillend gedrag gaan: een baby die ‘om niks’ huilt, een peuter die nooit naar jouw

0
392

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.