Peuters die niet praten

Ongeveer 5 tot 7 procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Hoe herken je dit? En hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen met TOS stimuleren?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Onno is drie. Hij staat voor het raam van het kinderdagverblijf en zwaait zijn vader uit, die naar zijn werk vertrekt. ‘Papa rijden!’, zegt hij tegen de pedagogisch medewerker. ‘Ja, papa rijdt weg’, bevestigt zij. Onno loopt naar een plastic bak, haalt er twee autootjes uit en laat ze op elkaar botsen. ‘Boem!’, zegt hij. ‘Boem, een botsing’, beaamt de pm’er.

Voor een driejarige gebruikt Onno weinig woorden. Ook maakt hij nog geen langere zinnen, zoals de meeste van zijn leeftijdgenootjes. Onno heeft TOS: een aangeboren stoornis waarbij taal niet goed wordt verwerkt in de hersenen, ondanks een normale

0
92

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.