Ouders aanspreken op overgewicht: moeilijk of niet?

Een zesde van de Nederlandse kinderen is te zwaar. Bij sommige kinderen wordt ongezonde voeding al met de paplepel ingegoten. Waar komt de toename van kinderen met overgewicht eigenlijk vandaan? En hoe spreek je ouders hierop aan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Er zijn verschillende oorzaken waardoor kinderen te zwaar worden. Ouders geven hun jonge kinderen bijvoorbeeld vaak te veel eten’, vertelt Nicole Boogers, deskundige in kind en voeding. ‘Zij geven de kinderen vaak een even grote portie als zichzelf. Maar een flinke punt taart is voor een kind eigenlijk al een hele maaltijd. Een handige truc om een portie voor een kind in te schatten is de grootte van de hand van het kind.’ Daarnaast wordt de mondmotoriek van het kind niet goed getraind. ‘Veel baby’s krijgen potjes

0
36

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.