Nederland doorstaat vergelijking met buitenland

Het gaat in de media vaak over de kwaliteit van de kinderopvang. En dan meestal niet in positieve zin. Dat is onterecht, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht en onderzoeksbureau Sardes. Nederland kan bovendien de vergelijking met omringende landen gemakkelijk aan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang is stabiel en van een behoorlijk niveau. Dat concluderen Pauline Slot (Universiteit Utrecht) en IJsbrand Jepma (Sardes) van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK). De resultaten over 2017 zijn onlangs gepubliceerd.

De gemeten emotionele kwaliteit varieert van voldoende tot goed. En dat is aan de hoge kant als we het vergelijken met andere landen in Europa. Het pedagogische klimaat blijkt in alle opvangsoorten ‘affectief-inclusief’. Kinderen krijgen persoonlijke aandacht, knuffels en troost. Alle kinderen doen mee en ze voelen dat ze erbij horen. Bij de verschillende activiteiten die aangeboden kunnen worden, ligt de nadruk vooral op

0
107

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.