Met een grote K

Kunst in de kinderopvang neemt stress weg bij kleuters. Dit is de uitkomst van een wetenschappelijke studie die recent is verschenen in het gezaghebbende tijdschrift Child Development.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het onderzoek

In het onderzoek werd een groep van kinderen van drie tot vijf jaar door Eleanor Brown en collega’s een schooljaar lang gevolgd terwijl zij ‘les’ kregen in dans, muziek of visuele kunst. Het speciale programma werd uitgevoerd op een Head Start-locatie met veel achterstandsleerlingen (zo’n 80 procent). In het Settlement Music School’s Kaleidoscope Preschool Arts Enrichment Program kregen artistieke activiteiten een brede invulling. Kunstactiviteiten werden in dit programma bijvoorbeeld verbonden met taal, wiskunde en cultuur. De kinderen leerden over de Indiase cultuur bij het tekenen van Indiase mandala’s, leerden over wiskundige patronen en pikten enkele woorden uit het

0
69

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.