Kinderen die buiten de groep vallen

Selma is een rustig kind. Zo rustig dat je haar soms bijna vergeet. Ze zit ’t liefst aan tafel te puzzelen en buiten rijdt ze rondjes op de fiets. Ze heeft nauwelijks contact met de andere kinderen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wilbert van Woensel

Is het erg dat Selma weinig aansluiting vindt in de groep? Heeft ze er zelf last van? Sommige kinderen voelen zich prima op hun gemak, ze zijn lekker op zichzelf binnen de groep. Zo lang het kind zich prettig voelt en de andere kinderen haar niet afwijzen, lijkt er niets aan de hand. Toch wil je als pedagogisch medewerker graag bij ieder kind ‘de sociale competenties bevorderen’. Hoe doe je dat bij een kind als Selma?

In een groep ontstaan spontaan interacties tussen de kinderen. Sommige kinderen nemen de leiding, anderen volgen. Kijk wat er gebeurt als een groep 4-

0
193

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.