Is de toegankelijkheid van de voorschool in gevaar?

Er komen berichten uit Amsterdam en Rotterdam dat de instroom van achterstandspeuters stagneert. Niet alleen is de aanvraag van kinderopvangtoeslag een obstakel, ook zouden veel ouders de eigen bijdrage te hoog vinden. Hoe groot is het probleem en wat is de oplossing? 'Dit is een overgangsfase. Straks zijn er nieuwe ouders die alleen de nieuwe situatie kennen.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Nadat een Amsterdamse schooldirecteur in de krant klaagde over uitschrijvingen op zijn voorschool, liet ook de Rotterdamse aanbieder Peuter&Co van zich horen. In beide grote steden lijken zowel de ingewikkelde aanvraagprocedure voor de kinderopvangtoeslag als de eigen bijdrage een obstakel te zijn. De instroom van nieuwe peuters stokt en sommige voorscholen hebben te maken met uitschrijvingen.

Per 2018 is de wet op de kinderopvang veranderd. Peuterspeelzalen zijn nu kinderopvanglocaties met voorschoolse educatie. Daarmee wordt segregatie door inkomens en achtergronden tegengegaan, is de gedachte: kinderen met alle mogelijke achtergronden moeten elkaar hier ontmoeten. Dreigt nu de oorspronkelijke doelgroep in de knel

0
280

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.