Iedereen doet mee in Hoogeveen

In Hoogeveen is het gelukt: een doorgaande leerlijn dankzij de samenwerking tussen alle peuterspeelzaallocaties en onderbouwgroepen uit het basisonderwijs. ‘We krijgen uit het hele land de vraag: hoe krijg je dat voor elkaar?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Al jarenlang staat Hoogeveen te boek als achterstandsgemeente. Kinderen scoren slecht op landelijke ontwikkelingsindexen. Maar liefst 70 procent van de kinderen maakt gebruik van de peuterspeelzalen en een kwart daarvan komt in aanmerking voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Maar de laatste jaren is er in de Drentse gemeente veel veranderd. In 2011 fuseerden alle peuterspeelzalen tot één Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen (SPSH). ‘Toen hebben we gezegd: er is meer samenhang nodig. Er moet een ultieme doorgaande leerlijn tussen nul en twaalf jaar komen’, zegt Marian Kleve, directeur SPSH. Die gedachte viel samen met de wens van de twee nieuwe

0
21

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.