Hebben we meer mannen nodig?

Vijf jaar geleden, net na de Amsterdamse zedenzaak, werden mannen in de kinderopvang nogal eens met argwaan bekeken. Inmiddels groeit weer het besef dat mannen juist een belangrijke bijdrage (kunnen) leveren aan het opgroeien van kinderen. Moeten er dan niet snel meer mannelijke pm’ers bij komen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Jorrit Brandsma is pedagogisch medewerker. En man. Hij werkt op bso Rutherford van Op Stoom in Haarlem en elke dag wordt hij na schooltijd besprongen door enthousiaste kinderen die een potje met hem willen voetballen. ‘Op school hebben ze de hele dag stilgezeten’, lacht hij. ‘Logisch dat ze hier lekker willen bewegen.’ En als sportfanaat doet hij maar al te graag met ze mee.

Volgens Jan Willem Koot, manager bij Op Stoom, bewijst Jorrit alleen hiermee al zijn mannelijke meerwaarde voor de kinderen. ‘Mannen zijn over het algemeen lichamelijker ingesteld dan vrouwen. Ze zijn beweeglijk en houden van actie.

0
41

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.