Column – Een warme overdracht

De vraag wie kinderopvang organiseert is iets wat de gemiddelde ouder niet echt bezighoudt. Wel zijn veel Nederlandse ouders gevoelig voor termen als 'Schooltje spelen met kinderen'. De druk op jonge kinderen door het afnemen van Cito-toetsen bij 3-jarigen of het proberen op veel te jonge leeftijd cognitieve vaardigheden bij te brengen, is iets wat veel ouders zorgen baart.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik heb al vaker betoogd dat het vreemd is dat in Nederland 4- en 5-jarigen naar school gaan. In het buitenland begint school echt met 6 jaar, daarvoor is de kinderopvang aan zet. Wanneer je de grens naar beneden toe verlegd, is het ook heel makkelijk te beweren dat 2- en 3-jarigen op school thuishoren. Waar tot nu toe de knip bij 4 jaar lag, ligt straks de knip bij 2 of 2,5 jaar. Het ouderschapsverlof in Nederland is geen 24 maanden dus kinderen gaan al vanaf 4 maanden naar de kinderopvang.

De vraag wie kinderopvang organiseert is iets wat

0
52

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.