Een faire kostprijs

Hoe bereken je een goede kostprijs voor peuter-opvang? Door de Wet harmonisatie kinderopvang en de Wet IKK is het er niet simpeler op geworden. Gemeenten worstelen hiermee. Een inkijkje hoe een reële kostprijs tot stand gebracht wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

In opdracht van de Brancheorganisatie Kinderopvang is door Ayit Consultancy, net als in voorgaande jaren, een prognose kostenontwikkeling kinderopvang uitgevoerd. Veel kinderopvangorganisaties maken dankbaar gebruik van deze prognose voor de argumentatie bij de eigen tariefsverhoging. Maar dit jaar kon er geen ‘sluitende’ kostenprognose opgeleverd worden. Met name de discussie over het (kosten)effect van de nieuwe baby-bkr (beroepskracht-kindratio) is daar debet aan. Onderzoeken van SEO Economisch Onderzoek en bureau Buitenhek Management & Consult komen op verschillende gemiddelde kostenstijgingen. En omdat er uitgegaan wordt van gemiddelden zijn deze berekeningen logischerwijs vaak niet te gebruiken in de prognose kostenontwikkeling voor de eigen organisatie.

0
60

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.