Dreumesfun

Dreumesen zitten er eigenlijk net ‘tussenin’. Ze zijn geen baby’s meer, maar kunnen ook nog niet meedoen met de peuters. Hoe kun je toch goed inspelen op hun ontwikkeling? Welke activiteiten passen bij deze leeftijdsgroep? Marije Magito van Het Jonge Kind Centrum geeft tips.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Soms heeft Marije Magito een beetje medelijden met dreumesen. Ze signaleert dat ze vaak overvraagd worden door volwassenen. ‘Zodra kinderen gaan lopen en brabbelen, verwachten we dikwijls te veel van ze. Tegelijkertijd merk je dat ze soms juist ook óndervraagd worden. Alles wordt voor ze gedaan, terwijl ze al best veel zelf kunnen en willen. Als je maar de tijd neemt. Waarom zou je ze bijvoorbeeld niet zelf hun schoenen en jassen laten aandoen, voordat je naar buiten gaat? Dat vinden dreumesen een heel uitdagende activiteit! Kijk maar eens op welke creatieve manieren ze dit ‘probleem’ tackelen. Observeer,

0
81

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.