De effecten van VVE: onderzoeken op een rijtje

De afgelopen jaren zijn uit verschillende hoeken in Nederland onderzoeken en rapporten over de effecten van VVE naar buiten gebracht. Ieder met eigen accenten en conclusies. Wie kan door de bomen het bos nog zien? Management Kinderopvang zet de recente Nederlandse onderzoeksresultaten en publicaties op een rijtje.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

CPB: VVE alleen effectief bij achterstandskinderen

In de publicatie Kansrijk onderwijsbeleid legt het Centraal Planbureau (CPB) de effectiviteit van allerlei beleidsmaatregelen op het gebied van onderwijs onder de loep. Ook maatregelen in het voor- en vroegschools onderwijs. De onderzoekers leggen internationale wetenschappelijke resultaten naast elkaar en vergelijken die met de situatie in Nederland. Ze constateren dat in het buitenland spectaculaire resultaten zijn gevonden van voor- en vroegschoolse educatie, maar dat de meeste Nederlandse studies geen aantoonbaar effect vinden. Maar omdat de Nederlandse studies niet altijd goed zijn uitgevoerd, is het moeilijk te bepalen of Nederlandse VVE-programma’s inderdaad minder effectief zijn

0
47

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.