Column – ‘Tagesbetreuungsausbaugesetz’

Na de val van de Muur in 1989 is een nieuwe generatie Duitsers opgegroeid. Deze generatie is als tiener opgegroeid met een forse uitbreiding van de kinderdagverblijven na de 'Tagesbetreuungsausbaugesetz', die de Duitse samenleving vanaf 2005 ingrijpend heeft veranderd. Duitse ouders en hun kinderen hebben bovendien een wettelijk vastgelegd recht op kinderopvang sinds 2013.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Door de berichtgeving in kranten, op tv en billboards op straat kan geen enkele Duitser dit zijn ontgaan. Maar heeft het veranderde land ook de ouders veranderd, vroegen de Duitse onderzoekers Gundula Zoch en Pia Schober zich af in hun studie ‘Public Child-Care Expansion and Changing Gender Ideologies of Parents in Germany’, dat recent verscheen in het Journal of Marriage and Family.

In het onderzoek waren Duitse ouders betrokken die geboren zijn in 1991-’93 en die vervolgens zijn ondervraagd in 2008, 2010, 2012 en 2014. De respondenten uit het grootschalige onderzoek reageerden (onder andere) op deze twee uitspraken: ‘Vrouwen moeten

0
35

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.