Column – Kiezen voor opa en oma

Het is nog maar kort geleden dat onze kinderopvang fors kromp en dat vele oma's en opa's het 'gat in de markt' opvulden. Van alle vormen van opvang is opvang door opa en oma het minst onderzocht in Nederland, maar een recent Engels onderzoek werpt nu licht op de zaak.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Del Boca, Piazzalunga en Pronzato van de universiteit van Turijn analyseerden de gegevens uit de Millennium Cohort Study die gegevens bevat van 19.000 Engelse kinderen die zijn geboren rond de eeuwwisseling. Het longitudinale onderzoek volgt de kinderen van geboorte tot en met basisschool. Bij de kinderen zijn ook verschillende cognitieve tests afgenomen, zoals een test voor schoolrijpheid, woordenschat, het benoemen van letters, gecijferdheid en een begrippentoets met vragen over kleuren, vormen en dergelijke. In de Engelse steekproef werd 1 op de 5 kinderen opgevangen door hun grootouders, gemiddeld 21 uur per week. Deze opvang bleek ook stabiel in de tijd:

0
94

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.