Column – Hoe nu verder met de uurprijs?

Nu de kruitdampen langzaam optrekken, rijst de vraag: hoe gaan we verder? Staatssecretaris Tamara van Ark heeft er geen enkel misverstand over laten bestaan dat zij niet verder wil gaan dan de 4,9% die nu al verwerkt zit in de prijsstijging van de maximaal te vergoeden uurprijs per 1 januari 2019. Na een eindeloze discussie met in totaal maar liefst vier onderzoeken, blijven de opdrachtgevers van het rapport Buitenhek - BK, BMK en BOinK - met lege handen achter. De grofweg twee procent extra verhoging van de uurprijs komt er niet.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De staatssecretaris heeft al gereageerd op het door partijen geschetste risico van uurprijzen die hoger liggen dan de maximaal te vergoeden uurprijs. Zij realiseerde zich dat er een risico bestond dat de verhoging van de kinderopvangtoeslag weg zou worden gestreept tegen de extra kosten voor ouders als gevolg van de prijsstijgingen veroorzaakt door de verlaging van de baby-bkr. Het argument van de drie partijen dat het beter was om 40 miljoen af te romen van de 248 miljoen om de maximaal te vergoeden uurprijs afdoende te verhogen, werd door de staatssecretaris verworpen.

BOinK vraagt zich wel af wat het effect

0
45

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.